Finanční a strategická analýza vybraného podniku - Komanický, Ivan; Staňková, Anna, 1951-; Lisá, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomové práce se zaobírá finanční a strategická analýza společnosti Lactalis CZ, s.r.o. za období let 2015 až 2019. Práce je rozdělená do dvou částí: teoretická a praktická část. V teoretické části je pozornost u finanční analýzy věnována vymezení zdrojů informací, uživatelů výsledků, možných přístupů kanalýze, a také podrobnějšímu popisu základních poměrových ukazatelů, či komplexních bankrotních a bonitních modelů. Teoretická část je pak zakončena vymezením předmětu a metod strategické analýzy. V praktické částí jsou aplikovány teoretické poznatky z první části, a to prostřednictvím finanční analýzy výkazů společnosti Lactalis CZ, s.r.o., která je zároveň porovnávaná s největšími konkurenty v odvětví. Situace společnosti je dále zkoumána prostřednictvím strategické analýzy, která zahrňuje PEST analýzu, analýzu atraktivity trhu, či souhrnnou SWOT analýzu, která zakončuje praktickou část a podává komplexní obrázek o společnosti.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses