Podnikateľský plán pre vývoj mobilnej aplikácie - Melicherčík, Matúš (2021)
Cieľom tejto práce je vytvorenie podkladu pre potenciálneho investora, ktorého základom má byť business model pre mobilnú aplikáciu určenú pre spotrebiteľov nakupujúcich v maloobchodných predajniach. Táto práca zväčša vychádza z použitia modernej a štíhlej metódy Business Model Canvas na analýzu kľúčových oblastí podniku, ktorá je doplnená notoricky známymi modelmi, ako Porterov model piatich síl pre analýzu externého prostredia, alebo SWOT analýzu pre vyhodnotenie silných a slabých stránok, rizík a príležitostí. Na základe stanovených rizík je pre investora dôležité prežitie start-upu a jeho následný úspech. Na overenie potenciálu bola preto využitá metóda kvantitatívneho výskumu spotrebiteľov v časti B2C validácie. Na koniec bol kvôli potrebe kvantifikácie nákladovej a príjmovej stránky vytvorený jednoduchý finančný model postavený na dátach z prieskumu trhu a analýzy správania spotrebiteľov.