Podnikateľský plán pre vývoj mobilnej aplikácie - Melicherčík, Matúš; Habrmanová, Blanka; Mareš, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cieľom tejto práce je vytvorenie podkladu pre potenciálneho investora, ktorého základom má byť business model pre mobilnú aplikáciu určenú pre spotrebiteľov nakupujúcich v maloobchodných predajniach. Táto práca zväčša vychádza z použitia modernej a štíhlej metódy Business Model Canvas na analýzu kľúčových oblastí podniku, ktorá je doplnená notoricky známymi modelmi, ako Porterov model piatich síl pre analýzu externého prostredia, alebo SWOT analýzu pre vyhodnotenie silných a slabých stránok, rizík a príležitostí. Na základe stanovených rizík je pre investora dôležité prežitie start-upu a jeho následný úspech. Na overenie potenciálu bola preto využitá metóda kvantitatívneho výskumu spotrebiteľov v časti B2C validácie. Na koniec bol kvôli potrebe kvantifikácie nákladovej a príjmovej stránky vytvorený jednoduchý finančný model postavený na dátach z prieskumu trhu a analýzy správania spotrebiteľov.
Vedoucí práce: Blanka Habrmanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses