Hospodářský vývoj československého tabákového monopolu v letech 1918–1928 - Karban, Vladimír; Drábek, Jakub, 1989-; Jakubec, Ivan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá hospodářským vývojem československého tabákového monopolu v letech 1918–1928. Otázka státních zásahů, a zvláště státních zásahů spojených s tabákem je aktuální i dnes. První část práce se věnuje historii tabáku a teorii státních zásahů. Druhá část postupně zkoumá jednotlivé části tabákového monopolu. V závěru práce se analyzují výnosy tabákového monopolu v kontextu celkového hospodaření státu, daní a cel. Na základě této analýzy dochází k závěru, že tabákový monopol generoval pro státní rozpočet významné příjmy.
Vedoucí práce: Jakub Drábek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses