Financování městských divadel se zaměřením na Východočeské divadlo Pardubice - Janečková, Tereza (2021)
Bakalářská práce se věnuje financování městských divadel se zaměřím na financování Východočeské divadlo Pardubice. Teoretická část se věnuje vývoji divadelního systému po roce 1989 a dále rozebírá kulturní politiku státu, její hlavní cíle na nástroje. Tato část stanoví typologii divadel a jednotlivé formy financování od zdrojů veřejných, přes zdroje soukromé, až po zdroje vlastní. Praktická část se věnuje historii Východočeského divadla, hlavní a vedlejší činností divadla. Dále se práce věnuje financování daného divadla. Práce využívá kvalitativního výzkumu založeného na analýze dokumentů. Práce analyzuje dopady pandemie v roce 2020 a dále využití veřejných zdrojů a jejich poměr v celkovém financování divadla. Cílem práce je zhodnocení hospodaření Východočeského divadla Pardubice v době pandemie.