VÝVOJ TRHU NEMOVITOSTÍ V PRAZE OD ROKU 2008 DO ROKU 2020. Analýza vývoje cen nemovitostí a faktorů ovlivňující trh v době krizí - Řežábková, Lucie; Lukavec, Martin, 1980-; Černá Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá analýzou vývoje cen na trhu s nemovitostmi v Praze v letech 2008-2020. Teoretická část se zabývá vysvětlením problematiky faktorů ovlivňující trh nemovitostí, bytové politiky, realitní bubliny a také hospodářskými cykly. Praktická část je věnována vývoji jednotlivých faktorů, které ovlivňují ceny nemovitostí, regresní analýze vybraných faktorů a cen na trhu od roku 2008 do roku 2020 v Praze. V této části je také komparace situace na trhu na počátku krize v letech 2008 a na počátku nastupující krize v roce 2020. Praktická část je doplněna polostrukturovanými rozhovory s realitními makléři a ekonomy, díky kterým bylo možné zmapovat situaci. V závěru práce se objevují možné scénáře budoucího vývoje trhu s nemovitostmi na základě všech předešlých metod.
Vedoucí práce: Martin Lukavec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses