Hodnocení efektivnosti marketingových kampaní na sociálních sítích vybrané společnosti - Brusová, Barbora (2021)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením marketingové kampaně na sociálních médiích pomocí Integrated Evaluation Framework, který vyvinula Association for Measurement and Evaluation of Communication. Jedná se o univerzální hodnotící rámec sloužící k plánování a měření komunikace. Tento přístup aplikuji na vybranou marketingovou kampaň chytrých hodinek, která byla komunikována na Facebooku a Instagramu od 18. ledna do 15. února 2021. V teoretické části práce se věnuji vymezení pojmu sociální média a Social Media Marketingu. Zabývám se také vztahem marketingu a PR, protože sociální média mohou být komunikačním kanálem i pro tuto oblast. Následně představuji některé přístupy k měření a vyhodnocení kampaně a blíže popisuji použitý hodnotící rámec. V praktické části prezentuji kontext, ve kterém kampaň probíhá a následně se věnuji plánování, realizaci a vyhodnocení kampaně podle jednotlivých kroků Integrated Evaluation Framework. V závěru práce posuzuji výhody a nevýhody použití tohoto přístupu v praxi. Pro tato tvrzení čerpám informace z hloubkových rozhovorů se specialisty z oblasti marketingu.