Státní zásahy do československého zemědělství v letech 1918 – 1938 a jejich reflexe v dobovém tisku - Babka, Ondřej, 1994-; Váňa, Daniel; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá zemědělstvím v meziválečném Československu a analyzuje vliv vybraných vládních opatření cílených do tohoto sektoru v období Velké hospodářské krize. Popisuje vstup primárního sektoru do krizového období, jeho proměnu a dopady protikrizových opatření československé vlády. První část má za cíl čtenáři přiblížit zemědělství v nově vzniklém státě, jeho problémy, význam pro národní hospodářství a jeho stav před nástupem krize. Pozornost je dále věnována zaváděným opatření v boji s Velkou hospodářskou krizí, stejně tak jsou popsány výsledky protekcionistických opatření zaváděných československou vládou v zemědělství. Vedle zmíněného se práce věnuje také tématu politických stran za první republiky a jejich postojům k prováděné zemědělské politice. V závěrečné části textu je pak analyzován tisk za první republiky a v jeho rámci vyjádřením jednotlivých politických stran ke státním zásahům do zemědělství.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny 20. století [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses