Příčiny a možná řešení vysoké fluktuace ve vybrané společnosti - Tomašková, Petra (2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou vysoké fluktuace ve vybrané společnosti poskytující finanční služby. Hlavním cílem práce je nalézt nejpravděpodobnější příčiny této vysoké fluktuace a identifikovat kritické oblasti pracovní spokojenosti zaměstnanců organizace. Teoretická část práce představuje poznatky o fluktuaci, pracovní spokojenosti, motivaci a jejich spojitosti s personálními procesy ve firmě. Tyto poznatky jsou dále využity při samotném výzkumu, který probíhal formou dotazníkového šetření mezi stávajícími zaměstnanci a prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů se zaměstnanci bývalými. Na základě uskutečněných zjištění jsou formulována opatření, jejichž zavedení může napomoci k poklesu fluktuace a zvýšení všeobecné pracovní spokojenosti zaměstnanců.