Příčiny a možná řešení vysoké fluktuace ve vybrané společnosti - Tomašková, Petra; Legnerová, Kateřina, 1965-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou vysoké fluktuace ve vybrané společnosti poskytující finanční služby. Hlavním cílem práce je nalézt nejpravděpodobnější příčiny této vysoké fluktuace a identifikovat kritické oblasti pracovní spokojenosti zaměstnanců organizace. Teoretická část práce představuje poznatky o fluktuaci, pracovní spokojenosti, motivaci a jejich spojitosti s personálními procesy ve firmě. Tyto poznatky jsou dále využity při samotném výzkumu, který probíhal formou dotazníkového šetření mezi stávajícími zaměstnanci a prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů se zaměstnanci bývalými. Na základě uskutečněných zjištění jsou formulována opatření, jejichž zavedení může napomoci k poklesu fluktuace a zvýšení všeobecné pracovní spokojenosti zaměstnanců.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses