Vstup technologického produktu na trh v České republice v restaurační sféře - Navrátilová, Kateřina; Vávra, Oldřich; Loučka, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu akceptace a implementace QR kódu v České republice v gastronomické sféře a analýzu aktuálně nabízených produktů na trhu s cílem doporučení správného výběru a správného použití technologie pro podniky v dané oblasti. První část práce představuje teoreticko-metodologický základ v podobě popisu základních teoretických modelů a poznatků pojících se s technologiemi, vymezuje základní pojmy, přibližuje fungování technologie QR kódů a popisuje využité metody praktické části práce. V hlavní části práce jsou představeny výsledky provedeného kvalitativního a kvantitativního výzkumu. Pro kvalitativní výzkum byla využita metoda mystery shoppingu u konkurentů působících na trhu a metoda rozhovorů s experty. Pro kvantitativní marketingový výzkum bylo využito dotazníkového šetření metodou CAWI, do kterého se zapojilo 401 studentů pražských vysokých škol. Hypotézy byly otestovány využitím nezávislého Studentova t-testu v programu Jamovi.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses