Ochrana spotrebiteľa a nekalé obchodné praktiky - Kiapešová, Adriana; Horová, Olga; Vaceková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cieľom bakalárskej práce je zistiť či internetové obchody využívajú nekalé obchodné praktiky na oklamanie spotrebiteľa, čoho dôsledkom môže byť negatívny dopad na jeho dôveru. V teoretickej časti práce je popísaná problematika nekalých obchodných praktík, činnosť Českej obchodnej inšpekcie, dôvody potreby ochrany spotrebiteľa a praktiky využívané pri elektronickom nákupe. V praktickej časti práce je za pomoci rozhovoru s odborníkom a dotazníkovým šetrením preukázané, že niektoré internetové obchody využívajú nekalé a agresívne obchodné praktiky, čím zneužívajú dôveru spotrebiteľa. Na daný cieľ nadväzuje aj prieskum, ktorý poukazuje na značnú apatiu spotrebiteľov pri riešení reklamácií. Zámerom je poukázať na prepojenosť spotrebiteľskej politiky s gramotnosťou spotrebiteľa, ktorej súčasťou je vzdelávanie spotrebiteľov. V závere práce sú taktiež formulované odporúčania pre spotrebiteľov, ako sa nekalým obchodným praktikám na internete vyvarovať.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses