Ekonomický potenciál brownfields ve městě Františkovy Lázně a jeho využití - Vaňková, Barbora (2021)
Cílem práce je přiblížit problematiku nemovitostí typu tzv. brownfields a to konkrétně ve městě Františkovy Lázně. Teoretická část práce nastiňuje terminologii související s danou problematikou, tzv. pojem brownfield, rozličné typy browfields, jakož i okolnosti jejich revitalizace. Praktická část práce zahrnuje analýzu jednotlivých brownfieldů ve Františkových Lázních, stejně jako celkové zhodnocení města Františkovy Lázně se zřetelem na brownfieldy. Kromě toho je součástí práce dotazníkové šetření zabývající se povědomím obyvatel Františkových Lázních o místních objektech typu brownfield a jejich preferencí v otázce možné regenerace těchto objektů. Na základě dotazníkového šetření je navržen potenciální způsob využití konkrétního brownfieldu a zhodnocena proveditelnost realizace.