Řízení projektu : Organizace festivalu - Vávrová, Zuzana (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze projektu, který se zabývá přípravami a organizací hudebního festivalu s názvem Bernard FEST, který se konal v roce 2019, a jeho případným přemístěním na jiné místo s větší výměrou. Cílem této práce je zjistit, zda byla v projektu dodržena časová omezení, tzn. jaké činnosti se nemohou zpozdit v přípravných i pozdějších fázích, aby bylo možné festival pořádat v daný čas. Také zjistit počet zdrojů a výši nákladů, jež jsou potřebné k úspěšnému ukončení projektu. Dalším cílem je zmapování možných rizik, které mohou ohrozit projekt jak v přípravné fázi, tak i v průběhu festivalu. Nakonec je zapotřebí zjistit, které položky generují výnosy. Pro tyto cíle bylo zapotřebí využít analýzu času, zdrojů, rizik a nákladovou analýzu za využití technik a metod z oblasti řízení projektů. Jako pomocný software byl využit Microsoft Project, který pracuje s časovou metodou MPM a slouží k zajištění odpovědí pro stanovené cíle. Analýza výnosů je provedena deskripční analýzou výnosů. Na základě zjištění, že stanovené cíle v projektu festivalu Bernard FEST 2019 jsou úspěšně splněny, bylo možné analyzovat projekt, jenž se bude nacházet na jiném místě s větším počtem návštěvníků. I tento projekt měl za cíl organizaci festivalu, když by se odehrával v roce 2022. U zdrojové, nákladové, výnosové a rizikové analýzy bylo cílem zjistit, ve kterých aspektech se projeví změny způsobené větším počtem účastníků a možností využití většího prostoru. Nejdůležitějším cílem této bakalářské práce je však zjistit, zda je vhodné do změny místa jít, anebo ne. Výsledkem bakalářské práce jsou dva hotové projekty, které analyzují festival na dvou různých místech a ve dvou různých časech, který může posloužit jako šablona organizátorům podobných akcí,