Česká hiphopová subkultura jako zdroj identity mládeže - Mudruňková, Barbora; Šubrt, Daniel; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá mapováním hiphopové subkultury v České republice. Cílem je především zjistit, zda má tato subkultura pozitivní či negativní vliv na život mládeže. Úvodní teoretická část se věnuje vymezení základních pojmů, historii hiphopové subkultury, představení elementů a socioekonomickým dopadům. V praktické části je pomocí dotazníkového šetření s respondenty ve věku 15-25 let zkoumáno povědomí o české hiphopové subkultuře, její popularita a oblíbenost samostatných elementů hip hopu. Dále je v práci také sledována návštěvnost rapových koncertů, rozpočty mládeže a jejich výdaje související s hiphopovými kulturními akcemi.
Vedoucí práce: Daniel Šubrt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses