Návrh monitoringu logistiky v prostředí Power BI - Hocek, Jan (2021)
Cílem diplomové práce je vytvoření komplexního návrhu monitoringu sledovaných logistických ukazatelů integrovaného do programu Power BI. V teoretické části je vysvětlen koncept Business Intelligence, a to jak jeho technické komponenty, tak i jeho role a zařazení v organizaci. Další prostor je věnován problematice Self Service Business Intelligence včetně vysvětlení tvorby SSBI projektů a uvedení aplikace Power BI. Na teoretickou část navazuje již ta praktická, v jejímž úvodu jsou nejprve představeny sledované logistické ukazatele a stávající podoba monitoringu. Následně je provedena analýza datových zdrojů, na jejímž základě je navržena konkrétní datová struktura a datové zdroje vstupující do datového modelu. Poslední krok představuje tvorba odpovídajících dashboardů umožňujících přehlednou vizualizaci dat a jednoduchou obsluhu navrženého monitoringu. V závěru jsou uvedena doporučení pro další optimalizaci a rozvoj monitoringu logistiky.