Integrace zdravotně postižených jedinců do pracovního procesu - Drhová, Michaela (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá integrací zdravotně postižených do pracovního procesu v Česku a v Německu. Cílem bude porovnat pomoc při integraci zdravotně postižených do pracovního procesu v těchto dvou zemích. V teoretické části se zabývám důležitými pojmy této problematiky, zdravotním postižením, pomocí států zdravotně postiženým v integraci do pracovního procesu a problémy vznikajícími při integraci zdravotně postižených do práce. V praktické části jsou provedeny rozhovory se zaměstnanci organizací poskytující pracovní rehabilitace, s osobní asistentkou a dvěma osobami s handicapem, aby bylo zjištěno, jaké pomoci se zdravotně postiženým dostává a jaký je pohled lidí s postižením na práci. Na základě zjištěných informací se poměrně liší pomoc při integraci od obou státu, co se výrazně neliší jsou procesy pracovní rehabilitace, které jsou u obou zemí principiálně velmi podobné.