Integrace zdravotně postižených jedinců do pracovního procesu - Drhová, Michaela; Hubinková, Zuzana, 1971-; Lorencová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá integrací zdravotně postižených do pracovního procesu v Česku a v Německu. Cílem bude porovnat pomoc při integraci zdravotně postižených do pracovního procesu v těchto dvou zemích. V teoretické části se zabývám důležitými pojmy této problematiky, zdravotním postižením, pomocí států zdravotně postiženým v integraci do pracovního procesu a problémy vznikajícími při integraci zdravotně postižených do práce. V praktické části jsou provedeny rozhovory se zaměstnanci organizací poskytující pracovní rehabilitace, s osobní asistentkou a dvěma osobami s handicapem, aby bylo zjištěno, jaké pomoci se zdravotně postiženým dostává a jaký je pohled lidí s postižením na práci. Na základě zjištěných informací se poměrně liší pomoc při integraci od obou státu, co se výrazně neliší jsou procesy pracovní rehabilitace, které jsou u obou zemí principiálně velmi podobné.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses