Strategická analýza Tchibo Praha, spol. s r.o. - Berbrová, Adéla; Štamfestová, Petra, 1984-; Kubíčková, Klára, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem bakalářské práce je vypracování strategické analýzy podniku Tchibo Praha, spol. s r.o. a následné poskytnutí daných doporučení. Kvalifikační práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Tou první je teoretická část, kde je věnován prostor pro teoretický základ a popis jednotlivých metod. V praktické části jsou tyto metody využity pro vyhotovení strategické analýzy podniku. Konkrétně se tedy jedná o představení podniku, následnou PESTEL analýzu, analýzu odvětví, Porterův model pěti sil, analýzu vnitřních zdrojů a VRIO analýzu, portfolio analýzu a analýzu finančního zdraví podniku. Ve SWOT analýze jsou dále řešeny vztahy mezi příležitostmi a hrozbami a silnými a slabými stránkami. V závěru strategické analýzy je také provedena analýza rizika. V poslední kapitole jsou shrnuty výsledky analýz a poskytnuta doporučení pro podnik.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses