Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku - Hrubý, Tomáš (2021)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku ŽĎAS, a.s. V teoretické části jsou rozebrány nástroje finanční analýzy, tedy absolutní a poměrové ukazatele, ekonomická přidaná hodnota a bankrotní a bonitní modely. V praktické části jsou definovány postupy aplikované ve firmě ŽĎAS, a.s., kdy zdrojem dat jsou především veřejně dostupné účetní závěrky společnosti od roku 2015 do roku 2019. Výsledky jsou poté doplněny průměrnými hodnotami z odvětví CZ-NACE 24 (Výroba základních kovů, hutní zpracování kovů; slévárenství). V závěru práce jsou z výsledků vyvozeny klady, zápory, doporučení a je navrhnuta finanční strategie.