Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku - Gabdullina, Nailia (2021)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit finanční hospodaření podniku BOHEMIA SEKT pomocí metod finanční analýzy a souhrnných ukazatelů finanční výkonnosti podniku a na základě získaných výsledků zhodnotit zdraví této firmy a navrhnout doporučení pro zlepšení její stávající ekonomické situace. Práce se skládá ze dvou hlavních částí ˗ teoretické a praktické. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení účelu, podstaty, vybraných nástrojů a metod finanční analýzy. Praktická část se bude věnovat finanční analýze společnosti pomocí veřejně dostupných informací, zejména účetních závěrek za období 2016–2019 a analytických materiálů MPO, které budou aplikované do nástrojů zmíněných v teoretické části.