Vývoj 2D hry typu tower defense ve frameworku Unity a v programovacím jazyce C# - Vaněk, Jaroslav (2021)
Práce se zabývá vytvořením 2D hry typu tower defense pro počítač jakéhokoliv operačního systému. Téma této hry je post-apokalyptická budoucnost. Hra je vyvíjena ve frameworku unity, za použitý skriptů psaných v jazyce C#. V práci se popisuje proces vytvoření hry, popisuje, jaké technologie byly použity i jak se taková hra vydává. Dále řeší zpětnou vazbu od beta-testerů, kteří si hru již zahráli a podali na ní krátké hodnocení. V první části práce se nejdříve podíváme na teoretické znalosti ohledně vývoje her a shrneme si nástroje, které mohou být použity. Nakonec tyto teoretické znalosti uplatníme v praktickém použití.