Agresivní chování na pracovišti - Horníková, Eliška; Hubinková, Zuzana, 1971-; Rada, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá agresivním chováním v pracovním prostředí. Teoretická část této práce je tvořena definováním a vysvětlením klíčových pojmů spojených s tématem agrese na pracovišti. Jsou zde představeny základní druhy agrese společně s mnoha faktory, na které lze nahlížet jako na možné původce agresivního chování. Samostatnou kapitolu také tvoří oblast věnována konfliktům na pracovišti, které mohou vyústit až ve vybrané sociálně-patologické jevy. Těm je věnována opět dílčí kapitola, která mimo jiné zahrnuje dosavadní realizované průzkumy na území České republiky. Praktická část je směřována ke zjištění, jak často zaměstnanci vybraných společností podléhají agresivnímu chování na pracovišti a jaké jsou nejčastější formy tohoto jevu. Výzkum byl realizován s pomocí kvantitativní metody dotazníku, který vycházel z revidovaného dotazníku negativních aktů (NAQ-R). Za závěr plynoucí z provedeného šetření je možné označit fakt, že nadpoloviční většina respondentů se stala obětí agrese na pracovišti.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses