Strategická analýza společnosti Baťa, a.s. - Kratochvílová, Lucie (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na strategickou analýzu akciové společnosti Baťa, což je celosvětově známá česká společnost zabývající se výrobou a prodejem obuvi a doplňků. Práce je rozdělena do několika částí, ve kterých jsou postupně probrány jednotlivé analýzy z teoretického i praktického hlediska. Nejprve se práce zaměřuje na historii a popis podniku Baťa, a.s. V další části se zkoumá analýza okolí této společnosti, jež sestává z analýzy mikrookolí a analýzy makrookolí. Následující část se týká analýzy vnitřních zdrojů a schopností a poslední část práce se poté zaměřuje na syntézu, tedy na SWOT analýzu a analýzu rizika. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit pozici společnosti Baťa, a.s. a formulovat možná doporučení pro její dlouhodobou úspěšnost.