Návrh marketingovej stratégie pre službu „Virtuální klinika“ - Mušinka, Juraj (2021)
Táto diplomová práca popisuje rôzne postoje marketingových teoretikov a špecialistov v rámci problematiky rastu značky, zavedenia produktu na trh, či efektívnej marketingovej komunikácie. Cieľom tejto práce bolo uviesť čitateľa do tematiky marketingovej stratégie a poukázať na rozdiely medzi teóriami rôznych relevantných autorov. Teoretické poznatky boli následne využité pri návrhu stratégie konkrétnej služby Virtuálni klinika skupiny EUC. Stratégii predchádzal prieskum cieľovej skupiny, podľa ktorého bola navrhnutá marketingová stratégia, zvolený marketingový mix a vytvorený plán marketingovej kampane. Práca poukazuje na to, že služby v odvetví virtuálnej medicíny majú na českom trhu perspektívu a je vhodné aby sa týmto smerom zdravotnícke inštitúcie uberali. Poukázané je aj na dôležitosť online marketingovej komunikácie služieb virtuálnej medicíny, vzhľadom na špecifikácie cieľovej skupiny, ktorá má tendenciu službu využívať.