Technicko ekonomická analýza využití cloudových služeb - Bulička, Daniel; Bruckner, Tomáš, 1974-; Kubický, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Téma této bakalářské práce se řadí do oblasti informačních technologií, hlouběji bychom mohli tuto oblast specifikovat jako oblast cloud computing. Práce se zabývá dvěma společnostmi, z nichž jedna společnost představuje zprostředkovatele a druhá zákazníka. Tato práce se zaměřuje na problém spočívající v rozhodnutí, které cloudové služby jsou pro konkrétní společnost výhodné používat z ekonomické či technické stránky. Pro správné rozhodnutí a výběr konkrétních služeb se rozsáhlá část této práce věnuje analyzováním nabízených služeb vybraného zprostředkovatele a analýzou prostředí společnosti, které budou konkrétní služby nabízeny. Často se v práci setkáváme s architekturou informačních systémů a s podnikovými informačními systémy. Výsledkem této práce je nabídka vhodné služby či služeb, beroucí ohled na současné prostředí, požadavky, cíle a vize společnosti. Součástí práce je porovnání aktuálního stavu se stavem po případném aplikování vybraných služeb. Hlavními zohledňujícími parametry jsou provozní náklady, garance, provozuschopnost nebo výkonnost, u které se může měřit úložná kapacita, rychlosti připojení a jiné faktory.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses