Faktory ovplyvňujúce nástup žien na trh práce po rodičovskej dovolenke - Bačová, Veronika; Čihák, Jakub; Krejčová, Nikola, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Bakalárska práca rieši problematiku individuálnych (mikroúrovňových) a systémových (makroúrovňových) faktorov, ktoré ovplyvňujú nástup žien na trh práce po rodičovskej dovolenke. Pre účely práce prostredníctvom dotazníkového prieskumu sme zisťovali osobné skúsenosti respondentiek a faktory, ktoré ovplyvňujú nástup, resp. návrat žien na trh práce po rodičovskej dovolenke vo vzťahu k hypotéze: Ženy, ktorých manželov plat je nadpriemerný, sa na trh práce vracajú neskôr po rodičovskej dovolenke, ktorá sa nepotvrdila. Na základe získaných výsledkov pomocou regresnej analýzy: vek, čistý mesačný príjem, očakávaný čistý mesačný príjem respondentiek po rodičovskej dovolenke sa preukázali ako štatistický významné faktory, ktorí majú vplyv na čas, za ktorý sa ženy vrátia z rodičovskej dovolenky do práce premenné.
Vedoucí práce: Jakub Čihák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses