Nová regulace pojišťovacích zprostředkovatelů - Marhanová, Linda; Ducháčková, Eva, 1958-; Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na novou regulaci pojišťovacích zprostředkovatelů, kterou je myšlen zákon č. 170/2018 Sb. neboli zákon o distribuci pojištění a zajištění (zkratka „ZDPZ“), jenž vychází z IDD směrnice vydané Evropskou unií. Účelem práce je přiblížit činnost zprostředkovatelů na pojistném trhu jako jednu z možností distribuce pojistného produktu. Dále se také zaměřuje na obsah regulace předešlé, vycházející ze zákona č. 38/2004 Sb. Hlavním cílem práce je popsat a vyhodnotit dopady změn v legislativě do oblasti pojišťovacích zprostředkovatelů. Dílčí cíl je zaměřen na vývoj počtu registrovaných subjektů na pojistném trhu a jejich požadavky na odbornou způsobilost. V práci jsou také formou rozhovoru uvedeny osobní zkušenosti pracovníka z oboru.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses