Finanční analýza společnosti Prabos plus a.s. - Ingr, Jáchym; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Prabos plus a.s., která je obchodována na pražské burze START. Hlavními cíli práce je zhodnocení finančního zdraví firmy, budoucího vývoje a na základě zjištěných závěrů tvorba investičního doporučení. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje nástroje finanční analýzy, zejména vertikální a horizontální analýzu účetních výkazů, ukazatele rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti, bonitní a bankrotní indexy, rozklad ukazatele EVA a projekci účetních výkazů. V praktické části jsou tato teoretická východiska aplikována na konkrétní data společnosti za roky 2016-2019. V závěru je učiněno doporučení pro vedení společnosti a pro potenciálního investora.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses