Asistenčné služby v poisťovníctve - Baniková, Kristína; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Témou tejto bakalárskej práce je analýza asistenčných služieb v poisťovníctve. Hlavným problémom, na ktorý sa práca zameriava, je informovanosť mladých ľudí o tejto problematike. Mojím zámerom je zistiť, či mladá populácia vie, čo spadá pod pojem asistenčné služby a či chápe, na čo má v rámci rôznych poistení nárok. Práca pozostáva z troch hlavných častí. V prvej časti sa venujem teoretickej stránke, kde sumarizujem informácie o asistenčných službách. V druhej, taktiež teoretickej časti, sa sústreďujem na asistenčné spoločnosti, Českú asociáciu asistenčných spoločností a Českú kanceláriu poisťovateľov. V rámci tejto časti ešte predstavujem dva projekty vytvorené Českou kanceláriou poisťovateľov, a to Linku pomoci vodičom a Nehodové centrum poisťovní. Tretia časť pozostáva z výsledkov dotazníkového prieskumu a mojej analýzy. Výsledky tejto práce môžu pomôcť mladým ľuďom, ktorí doposiaľ nevedeli, že majú na takéto služby nárok a taktiež im to pomôže aj pri výbere správnej poisťovne. Zároveň to môže pomôcť aj poisťovniam pri tvorbe poistných produktov a ich následnom cielení na konkrétne skupiny ľudí.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses