Využití lightboard v e-learningu - Šída, Petr; Svoboda, Jaroslav; Krauz, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na vzdělávání s využitím technologie Lightboard. V teoretické části se zabývá vysvětlením samotné technologie a jejích fyzikálních principů, zachycuje její historii a změny využití v horizontu posledních dvou desetiletí. Dále jsou popsána doporučení týkající se použitých materiálů a jejich alternativ, výběr komponent a jejich rozmístění ve studiu i samotného použití ve výuce. Navazuje přehled možností, jak lze pojmout výuku za podpory Lightboard a jsou diskutovány kladné a záporné stránky v porovnání s alternativními metodami tvorby výukových videí. Praktická část pak popisuje realizaci od prototypu v domácích podmínkách po nově vzniklé studio s Lightboard na Krkonošském gymnáziu včetně zjištěných poznatků načerpaných během stavby studia a uvedení metody výuky do praxe. Zároveň jsou diskutovány odlišné postupy oproti doporučením a dopady těchto změn na kvalitu videa, cenu a složitost obsluhy. Součástí je i položkový rozpočet studia. Závěrem jsou uvedena doporučení založená na vlastních poznatcích popsaných v praktické části. Je zhodnoceno, zda nejsou finanční náklady na realizaci překážkou a jaké jsou předpokládané oblasti využití kromě školství, ve kterých by technologie mohla najít své uplatnění.
Vedoucí práce: Jaroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses