Online srovnávače v pojišťovnictví - Mašek, Jakub; Ducháčková, Eva, 1958-; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá online srovnávači v pojišťovnictví, které jsou jedním z nejmladších distribučních kanálů pojišťoven. Cílem práce je vysvětlit čtenářům základy finančního odvětví pojišťovnictví, seznámit je s českým pojistným trhem a různými typy distribučních kanálů, prostřednictvím nichž pojišťovny prodávají své produkty. Hlavní pozornost bude věnována online srovnávačům pojištění, u kterých bude vysvětlen jejich vývoj, fungování a následně budou srovnávače porovnány mezi sebou. Praktická část bude zaměřena na způsob sjednávání pojištění, na základě čehož zhodnotíme, jak se vyvíjí počet pojištění sjednaných online formou a jak moc lidé využívají online srovnávačů. Zároveň se zaměříme na způsob sjednávání pojištění v době pandemie koronaviru. Tato část bude zpracována na základě dotazníkového šetření. V závěru práce budou následně uvedeny i mé vlastní zkušenosti a poznatky při sjednávání pojištění online formou při využití online srovnávače.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses