Analýza Congestion Charge v Londýně - Laxa, Jan; Mirvald, Michal; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce analyzuje dopady zdanění vjezdu do centra Londýna tzv. Congestion Charge pomocí lineárně regresní analýzy s endogenní proměnnou společenského blahobytu vyjádřeného indexem kvality života (Quality of Life Index). Tento index byl pro účely této práce agregován pomocí 34 ukazatelů rozdělených do 7 skupin, jejichž data byla získána z londýnské databanky London Datastore nebo z národního statistického úřadu Office for National Statistics. Hypotéza práce byla formulována tak, zda Congestion Charge zvyšuje společenský blahobyt. Z výsledků regresní analýzy byla tato hypotéza přijata. V rámci území Velkého Londýna byl mezi roky 2002 až 2019 prokázán statisticky významný vztah mezi politikou Congestion Charge a indexem kvality života.
Vedoucí práce: Michal Mirvald
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses