Krizový management Marienbad Film Festivalu v krizi spojené s pandemií covidu-19 - Ševčík, Václav (2021)
Tato práce zkoumá postup týmu Marienbad Film Festivalu v rámci krize způsobené globální pandemií v roce 2020. První část představuje jeden z nejmladších českých filmových festivalů, přehlídku experimentálních audiovizuálních děl, Marienbad Film Festival, a také poválečnou filmovou historii města Mariánské Lázně, na kterou festival navazuje. Následně je prezentován pojmový aparát krizového managementu se zaměřením na aplikaci na kulturní sektor. To vše je zařazeno do kontextu krize spojené s pandemií covidu-19. Práce představuje, jak tato krize zasáhla celý audiovizuální průmysl, kterého jsou filmové festivaly funkční součástí. Druhou část tvoří kvalitativní výzkum ve formě hloubkových rozhovorů s organizátory festivalu.