Riadenie medzinárodných virtuálnych tímov vo vybranej spoločnosti DHL IT Services - Štefanová, Oľga (2021)
Predmetom tejto diplomovej práce je riadenie medzinárodných virtuálnych tímov vo vybranej spoločnosti DHL IT Services. V súčasnosti je téma virtuálnych tímov a práce na diaľku veľmi diskutovaná. Hlavným cieľom tejto diplomovej prace je analyzovať riadenie medzinárodných virtuálnych projektových tímov s následnými odporúčaniami a návrhmi zlepšení v tejto oblasti. Podstatou práce je na základe teoretických poznatkov a následného výskumu posúdiť, či je táto forma riadenia tímov vhodná pre širšie implementovanie v národných, ako aj v medzinárodných spoločnostiach. V teoretickej časti tejto práce sú vysvetlené teoretické základy riadenia tímov, projektové riadenie a riadenie virtuálnych tímov. V praktickej časti je predstavená spoločnosť DHL IT Services, použitá metodika práce a sú uvedené hĺbkové rozhovory s vybranými zamestnancami DHL IT Services. V závere práce sú uvedené výsledky hĺbkových rozhovorov, SWOT analýza, návrhy a odporúčania v oblasti riadenia virtuálnych tímov pre vybranú spoločnosť DHL IT Services.