Péče o zaměstnance ve vybrané společnosti - Zemanová, Monika; Palíšková, Marcela, 1961-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou péče o zaměstnance ve vybrané společnosti Všeobecný lékař CZ. Cílem práce je zanalyzovat stávající systém péče o zaměstnance, zjistit případné nedostatky a formulovat doporučení k jeho zlepšení. V teoretické části jsou shrnuty aktuální teoretické poznatky, které se týkají zkoumané problematiky. V této části jsou popsány dílčí složky péče o zaměstnance, dále motivace a stabilizace zaměstnanců v souvislosti se zaměstnaneckými benefity. V praktické části je nejprve představena samotná firma Všeobecný lékař CZ, následně je provedena analýza současného systému péče o zaměstnance. Potřebná data k získání představy o poskytované péči byla čerpána na základě rozhovorů s majitelkou společnosti a personálně mzdovou ředitelkou. Součástí praktické části je dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zhodnocení spokojenosti zaměstnanců s dosavadním systémem péče o zaměstnance. Společnost byla s výsledky šetření obeznámena a bylo ji navrženo několik doporučení, které mohou být nápomocny ke zlepšení motivace a vyšší spokojenosti pracovníků.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses