Finanční a strategická analýza včetně finančnho plánu vybraného podniku - Janovský, Ondřej (2021)
Tato práce se zabývá finanční a strategickou analýzou společnosti Viscofan CZ s.r.o. a následným sestavením finančního plánu. Práce je členěna na 2 části, z nichž se první, metodická část, zabývá vymezením teoretických východisek finanční a strategické analýzy a také finančního plánování. Ve druhé části je představena analyzovaná společnost, na kterou jsou dále aplikovány metody finanční a strategické analýzy vycházející z předchozí části práce. Vybrané ukazatele finanční analýzy jsou porovnávány s konkurenčním odvětvím pro lepší vypovídací schopnost výstupů analýzy. Na základě poznatků o hospodaření společnosti je sestaven jeho možný budoucí vývoj prostřednictvím finančního plánu. Na závěr je provedeno souhrnné vyhodnocení výsledků včetně návrhů pro zlepšení vlastního hospodaření společnosti.