Dopravní situace hlavního města Prahy - Čmelík, Jan; Zelený, Lubomír; Balíček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá komplexním pohledem na pozemní dopravu na území hl. m. Prahy, rozebírá vliv dopravního značení na bezpečnost a plynulost provozu, ale také na počet parkovacích míst, a navrhuje varianty, jak stávající řešení z těchto pohledů zlepšit. Práce zároveň prokázala nedostatečnou efektivitu nyní používaných systémů řízení světelných signalizačních zařízení a v návaznosti vytvořila univerzální koncepci adaptibilního systému, který může zásadním způsobem pozitivně ovlivnit bezpečnost a plynulost provozu, a to zejména ve městech. Na základě dohledatelných informací práce poskytuje přehled a také upozorňuje na nelogičnost určitých koncepcí, zejména mířených na udržitelnost a ekologičnost z pohledu alternativních pohonů v dopravě, a doporučuje změny v hodnocení prospěšnosti těchto technologií.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses