Postavení Ruské federace v globální ekonomice : Výzvy pro třetí dekádu 21. století v kontextu historického vývoje - Koten, Marek; Ševčík, Miroslav, 1958-; Kozák, Jan, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce analyzuje hospodářský vývoj Svazu sovětských socialistických republik a Ruské federace. Těžištěm práce je historicko-hospodářská analýza období od roku 1917 do roku 2020, na jejímž základě je následně vytvořena predikce vývoje pro třetí dekádu 21. století. Historický vývoj je porovnán s teoretickými předpoklady, které měly formovat jednotlivé periody vývoje ruského státu. Těmito teoriemi jsou teorie marxismu-leninismu pro počáteční období existence sovětského Ruska, teorie stalinismu pro období budování komunismu v SSSR a následná teorie transformace pro Ruskou federaci. S přihlédnutím k historickým skutečnostem jsem poté provedl predikci předpokládaného budoucího vývoje Ruské federace pro třetí dekádu 21. století. Predikce jsem provedl pro klíčové oblasti vnitřní a vnější politiky Ruské federace, především pro oblast hospodářsky-politickou, bezpečnostní a oblast mezinárodních vztahů.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses