Využití prediktivních funkcí v rámci self-service cloud BI - Solanský, Viktor; Pour, Jan; Šimek, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu self-service predikcí nástroje SAP Analytics Cloud. Analýza je provedena na vývoji pandemie koronaviru v České republice. Predikce jsou sestaveny pomocí analýzy časových řad a promítnutí historického trendu dat do budoucnosti. Pro sestavení analýzy časových řad je využita funkcionalita Smart Predict a její prediktivní model v nástroji SAP Analytics Cloud. Práce se nejprve zaměřuje na analýzu současných technologií v oblasti BI a vzájemných rozdílů a výhod jednotlivých nástrojů. Poté je nastíněna technologie SSBI, její základní vlastnosti a výhody oproti klasické BI koncepci. V dalších kapitolách je zdokumentován praktický případ a realizace SSBI úlohy na situaci epidemii koronaviru v ČR. V poslední kapitole je nastíněna současná situace IT ve zdravotnictví a možností aplikace BI a SSBI nástrojů v této oblasti.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses