Pojištění vážných onemocnění - Studená, Petra (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá pojištěním vážných onemocnění. Nejprve jsou vážná onemocnění definována a je představen produkt pojištění vážných onemocnění. Poté se tato práce věnuje různým pohledům českých pojistitelů na to, co u nich pojištění vážných onemocnění obsahuje, a tak i srovnávání nabídek pojišťoven. Obsahem této práce je dále popis faktorů, které ovlivňují cenu pojistného a ukázka kalkulace pojistného při změnách těchto faktorů. Následuje srovnání výhodnosti pojištění vážných onemocnění, pojištění trvalých následků úrazem a pojištění invalidity. V této části jsou jednotlivá připojištění představena a porovnávána. Následuje představení výhod a nevýhod jednotlivých připojištění a praktická ukázka, jak jsou nastaveny možnosti a ceny těchto připojištění v jedné z pojišťoven. Cílem této práce je čtenáři přiblížit produkt pojištění vážných onemocnění a ukázat, jaké další možnosti pojištění jsou na českém trhu a na co si třeba dávat pozor.