Pojištění vážných onemocnění - Studená, Petra; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Budkov, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá pojištěním vážných onemocnění. Nejprve jsou vážná onemocnění definována a je představen produkt pojištění vážných onemocnění. Poté se tato práce věnuje různým pohledům českých pojistitelů na to, co u nich pojištění vážných onemocnění obsahuje, a tak i srovnávání nabídek pojišťoven. Obsahem této práce je dále popis faktorů, které ovlivňují cenu pojistného a ukázka kalkulace pojistného při změnách těchto faktorů. Následuje srovnání výhodnosti pojištění vážných onemocnění, pojištění trvalých následků úrazem a pojištění invalidity. V této části jsou jednotlivá připojištění představena a porovnávána. Následuje představení výhod a nevýhod jednotlivých připojištění a praktická ukázka, jak jsou nastaveny možnosti a ceny těchto připojištění v jedné z pojišťoven. Cílem této práce je čtenáři přiblížit produkt pojištění vážných onemocnění a ukázat, jaké další možnosti pojištění jsou na českém trhu a na co si třeba dávat pozor.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses