Analýza sledování lidi na internetu - Ialinskaia, Elizaveta; Pavlíček, Antonín, 1977-; Sedláček, Jiří, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cílem této práce je analýza sledování lidi prováděného prostřednictvím sítě Internet. Data na rozbor byla převzata z dotazníku, který byl mnou vytvořen a následně distribuován. Výzkumu se účastnili studenti, státní zaměstnanci, podnikatele a lidé jiných povolání. Dotazované respondenty pocházejí z různých zemí, proto byly vytvořeny dvě jazykové verze, a ty jsou v ruštině a češtině. Cílem dotazníku je zjištění názorů lidi ohledně existenci elektronického sledování a jejího legislativního odůvodnění. Dále se práce věnuje teoretické části, ve které je zmíněna historie vývojů elektronického sledování, probírají se jednotlivé legislativní opatření regulující sledování a související s tím nástroje a programy. Výsledkem práce by měly především přinést nové a zajímavé poznatky, jak státy provádějí masové sledování a jak občany těchto států to všímají.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses