Integrace zdravotně postižených jedinců do firmy - Skalická, Barbora (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku integrace osob se zdravotním postižením ve firmě. Jejím hlavním cílem je zanalyzovat a porovnat, jak probíhá zaměstnávání osob se zdravotním postižením ve třech vybraných organizacích. Teoretická část práce je věnovaná vysvětlení základních pojmů, informacím o trhu práce ve vztahu k osobám se zdravotním postižením, pracovní rehabilitaci, diskriminaci či společenské odpovědnosti firem. Součástí je rovněž Výběrové šetření osob se zdravotním postižením provedené Českým statistickým úřadem. V praktické části bakalářské práce jsou vždy nejprve představeny jednotlivé organizace, které jsou následovány rozhovory s vybranými zástupci zmíněných společností. S jejich pomocí bylo možné zjistit jaké jsou zkušenosti jednotlivých organizací se zaměstnáváním osob se zdravotním postižením, průběhem pracovní rehabilitace a celkově návratem osob s postižením do běžného života.