Angažovanost zaměstnanců v mezinárodní IT společnosti - Suda, Petr; Jarošová, Eva, 1955-; Šilerová, Lenka, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou angažovanosti zaměstnanců. Cílem této práce je určení trendů v oblasti angažovanosti zaměstnanců v české pobočce mezinárodní IT společnosti a zjištění faktorů, které jsou dle vybraných zaměstnanců pro jejich angažovanost nejdůležitější. V této práci je provedena sekundární analýza výsledků předchozích šetření, na základě které byly určeny trendy angažovanosti ve zkoumané společnosti. Dále je proveden výzkum kvalitativní, v rámci kterého byly provedeny polostrukturované rozhovory s vybranými zaměstnanci téže společnosti. Ve studii byly u zkoumané firmy odhaleny v průběhu let klesající trendy v oblasti angažovanosti jejich zaměstnanců. Během posledního průzkumu společnosti XYZ byl nicméně poprvé zaznamenán trend rostoucí. Zaměstnanci za nejdůležitější faktory jejich angažovanosti určili oblasti týkající se mezilidských vztahů, učení se a růstu a uznání za odvedenou práci. V závěru jsou pro danou společnost sestaveny praktické návrhy a doporučení na zvýšení angažovanosti jejích zaměstnanců.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses