Nositeľná elektronika - Riganová, Nikola; Luc, Ladislav; Novotný, Jakub, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Nositeľnú elektroniku radíme k malým elektronickým zariadenia. Tieto zariadenia sú nosené užívateľmi priamo na tele, v jeho tesnej blízkosti alebo v niektorých prípadoch môžu byť zariadenia implantované v tele a poskytujú im rôzne informácie v závislosti na ich type, či funkcionalitách. Napriek tomu, že sa jedná o pomerne novú technológiu a okrem výhod má aj svoje slabé stránky, začína sa adaptovať aj do oblastí ako sú napríklad zdravotníctvo, fitness a ďalšie. Vďaka svojej rastúcej popularite v posledných rokoch rastie aj množstvo spoločností, ktoré na tento trh vstupujú alebo rozširujú svoju ponuku o ďalšie typy nositeľnej elektroniky. Cieľom práce je porovnať najnovšie produkty najpredávanejších troch značiek z oblasti inteligentných hodiniek podľa vopred stanovených kritérií a zhodnotiť využitie, prínos a potenciál inteligentných hodiniek vo všeobecnosti. V úvodnej časti je vysvetlený pojem nositeľnej elektroniky, spolu so stručným popisom histórie a typologickým rozdelením nositeľnej elektroniky. Následne je priblížená situácia na trhu s nositeľnou elektronikou. V ďalšej časti je vymedzený pojem inteligentných hodiniek a ich prínos a potenciál zlepšenia a využitia do budúcnosti, spolu s popisom vybraných funkcií a vlastností inteligentných hodiniek. V poslednej časti sú porovnávané tri najväčšie spoločnosti na trhu spolu s ich najnovšími produktami podľa vytýčených kritérií.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses