Analýza hypotečního trhu v letech 2010–2020 - Kuča, Vojtěch (2021)
Bakalářská práce sleduje vývoj hypotečního trhu po finanční krizi 2008 v České republice a s ním úzce spjatý nemovitostní trh pro zavedení hypotečního trhu do souvislostí k porovnání se stavem za rok 2020, kdy je nejen hypoteční, ale celý finanční trh ovlivněn pandemickou krizí v České republice. V první části jsou zavedeny a vysvětleny důležité pojmy. Ve druhé části je analyzován hypoteční i nemovitostní trh v letech 2010-2019. Ve třetí částí jsou zhodnoceny výsledky za pandemický rok 2020. Cílem práce je určit významné faktory ovlivňující hypoteční a nemovitostní trh a dopady pandemického roku 2020 na hypoteční a nemovitostní trh a pokusit se určit budoucí vývoj.