Role Česko-japonské společnosti v projektech animace japonské kultury v České republice - Nováková, Anna; Tyslová, Irena; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce řeší animaci japonské kultury v České republice a zkoumá roli organizace Česko-japonská společnost v prezentaci japonské kultury a animační hodnotu její činnosti. Teoretický základ práce definuje animaci a její odvětví, zkoumá proces formování identity jedince, vysvětluje přístupy k chápání kultury a osvětluje a porovnává problematiku hodnot české a japonské společnosti a kultury. Součástí práce je také identifikace nabídky Českojaponské společnosti a z toho plynoucí její animační hodnota. Cílem práce je zároveň zodpovězení otázky: „Jaké podněty přivádějí jedince k obdivu japonské kultury?“, identifikace hlavních přitažlivých prvků japonské kultury a objasnění jejího zásahu do života jejích obdivovatelů jak na úrovni vědomé, tak praktické. V rámci práce byl proveden kvalitativní výzkum formou hloubkových rozhovorů s celkem osmi respondenty, kteří jsou především členy představenstva a výkonného výboru Česko-japonské společnosti.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses