Návrh databázy pre potreby laboratória pre podporu procesu analýzy vzoriek - Repka, Samuel (2021)
Cieľom bakalárskej práce je na základe identifikácie a následne analýzy požiadaviek navrhnúť databázu, ktorú by využívala pripravovaná aplikácia na správu a analýzu vzoriek v podmienkach Geoanalytických laboratórii Štátneho geologického ústavu so sídlom v Spišskej Novej Vsi. Práca je rozdelená do dvoch častí a to na teoretickú a praktickú. V teoretickej časti popisujem zvolenú metodiku pre návrh a taktiež definujem pojem databáza. Praktická časť sa zamierava na samotný návrh v CASE nástroji Power Designer, v ktorom som vytvoril konceptuálny návrh a z neho následne fyzický návrh pre databázový systém MySQL. Z fyzického návrhu som potom vygeneroval SQL kód, ktorý som otestoval v aplikácii phpMyAdmin.