Návrh databázy pre potreby laboratória pre podporu procesu analýzy vzoriek - Repka, Samuel; Palovská, Helena, 1959-; Mackvých, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cieľom bakalárskej práce je na základe identifikácie a následne analýzy požiadaviek navrhnúť databázu, ktorú by využívala pripravovaná aplikácia na správu a analýzu vzoriek v podmienkach Geoanalytických laboratórii Štátneho geologického ústavu so sídlom v Spišskej Novej Vsi. Práca je rozdelená do dvoch častí a to na teoretickú a praktickú. V teoretickej časti popisujem zvolenú metodiku pre návrh a taktiež definujem pojem databáza. Praktická časť sa zamierava na samotný návrh v CASE nástroji Power Designer, v ktorom som vytvoril konceptuálny návrh a z neho následne fyzický návrh pre databázový systém MySQL. Z fyzického návrhu som potom vygeneroval SQL kód, ktorý som otestoval v aplikácii phpMyAdmin.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses